Loading the player ...

Word donateur
Kom in actie
Niños scholenproject
Doe een eenmalige gift

Stichting Niños probeert het leven van de allerarmsten in Cuzco te verbeteren. Circa 600 kinderen en jongeren vinden een dagelijkse opvang bij het Niños programma, met o.a. een voedingsrijke maaltijd, een warme douche, huiswerkbegeleiding, sport- en spelmogelijkheden, een liefdevolle omgeving waar zij weer gewoon kind kunnen zijn... met als belangrijkste: de hoop op een beter leven.

Help onze niños, 'al help je er maar één'.

 

Het verhaal van Jolanda van den Berg

In 1995 ging Jolanda van den Berg, toen 30 jaar, op vakantie naar Peru. In Cusco, de oude Inca hoofdstad in de Andes, werd zij getroffen door de schrijnende omstandigheden waaronder veel kinderen moeten leven. In primitieve hutjes, meestal zonder vader of met een vader die drinkt en een moeder die onmogelijk voor al haar kroost kan zorgen. Soms zijn de kinderen zelfs helemaal aan hun lot overgelaten.

De jonge kinderen leven de hele dag op straat en proberen hun kostje bij elkaar te scharrelen. Ze komen structureel in aanraking met (huiselijk) geweld en worden op de meest elementaire fronten verwaarloosd.

Terug in Nederland kon Jolanda niet vergeten wat ze gezien had. Een half jaar later besloot ze daarom huis en haard achter te laten en zich in Cusco te vestigen. Zonder doelgericht plan, zonder geld en zonder een woord Spaans te spreken, maar met de intentie om kinderen te helpen en met de vaste overtuiging dat dit zou gaan lukken.

Dat heeft ze ondertussen meer dan waargemaakt.

In eerste instantie heeft Jolanda 12 jongens letterlijk van de straat geplukt en onder haar hoede genomen. Ze kreeg van de kinderrechter de ouderlijke macht toegewezen tot hun 18e levensjaar. Daardoor konden ze een gezin vormen.

Bekijk ook de volgende items